Ouderwetse waterpomp

Water

Water is een complex thema dat een vloedgolf aan ideeën teweeg brengt. Hoe leidt je dat in goede banen en hoe neem je besluiten? Met subsidies of donaties een dure installatie kopen? Dat is niet zinnig, want na 5 jaar gaat het voedselbos zelf steeds meer water vasthouden. Daarom op zoek naar simpele oplossingen!

We hebben vlak bij de beek naast de grote els een oude waterput gevonden. Die hebben we doorgespoeld en er komt een handzwengelpomp op, ook te bedienen door kinderen!

Daarnaast hebben we de leiding van onze gezamenlijke achtertuinenberegening doorgetrokken naar het voedselbos. Misschien is er een zwaardere pomp nodig en dikkere tuinslang. Maar we gaan het eerst eens zo proberen. 

Wat betreft de beek en de aanleg van waterpartijen zijn al een hoop eieren gelegd, maar die moeten nog uitgebroed worden!