Vergunningen en toelages

De vergunning is verleend voor de aanplant van bomen en we hebben een toelage gehad van de Twentse Noabers. Ook is een aanvraag gedaan voor de Subsidieregeling Natuur en Maatschappij, maar het kan 3 maanden duren voordat we daarvan de uitslag krijgen. Het is fijn dat gemeente en provincie enthousiast zijn over ons initiatief en dat erkend wordt dat de Boekelosebleekgaard maatschappelijk nut vervult.

Ondertussen gaan we door met het ontwerpproces, dat is nooit af! Er blijkt een grote interesse in de buurt te zijn voor (geneeskrachtige) kruiden. Daarom gaan we bij de buurtingang een wat grotere kruidenhof aanleggen. Er staat al munt, rozemarijn, marjolein, citroenmelisse, etc.Het ontwerp is nu in een stadium dat we bomen en struiken kunnen bestellen. We zoeken de juiste variĆ«teiten en de beste leveranciers, een flinke puzzel.