amandelboom

Notenbomen, Sechuan en wespspin

De eerste notenbomen staan er in! En ook Sechuan peper, Nashi peer, PawPaw, geënte hazelaar, Kaki, uiensoepboom en de eerste amandel. Voedselbossen zijn booming, er is een grote vraag naar bomen en struiken. Daarom zijn we begonnen met de aanschaf van de bijzondere en speciale bomen. 

We hebben gaas om deze boompjes gezet, er lopen best wat reeën en hazen in de buurt. Vooral de reeën vinden het fijn om hun gewei te schuren aan kleine boompjes. 

De natte zomer maakt dat alles prima aanslaat en groeit. We hebben dit voorjaar heel veel gezaaid in potjes en uitgeplant. Een deel daarvan is opgegeten door de slakken, maar wat opvalt is dat de meeste meerjarige inheemse eetbare soorten met rust gelaten,  zoals pimpernel, kardoen, landkraal, barbarakruid, bosaardbei. 

We hebben een waarnemingen – appgroep waarin we foto’s delen van planten en dieren die we tegenkomen in het voedselbos, zoals de sabelsprinkhaan, de wespspin, kompassla, enzovoorts. De kinderen hebben ontdekt dat er weer stekelbaarsjes in de beek zitten.